Pengikut Blog Ni

hati gundah gulana



Minggu lepas dan minggu2 seterusnya hatiku dilanda kerisauan, gundah gulana dan gelisah bangat..dengar2 citer seramai 10 stsff wanita dari PPA Machang ni akan kena tukar ke Penj. Peng. Chepa... minggu lepas dah ramai dah anak2 buahku kena meng'hadap' bos utk di inteviu.. dan aku adalah salah seorang darinya... waaaaa...

"" tak nak tuan, saya tak nak gi Peng. Chepa.. saya dah selesa dok PPA Machang ni"".. itulah yang aku jawab masa aku jumpa dia... Bos plak jawab " tak pe aku ejas laki bini gi sana, lagipun keperluan awak lagi penting di Penjara Wanita"" ...  Hm, nak wat camana ni...Hope aku tak tercalon...Tapi kalo nama naik jugak, terpaksa la aku ikut, dah tugas kan... Rela dalam Paksa......

lepas kena inteviu ngan bos, aku jadi tak tentu hala beb... masuk dalam pejabat tak tau nak wat apa... keluar masuk keluar masuk.. jadi bengong sekejap kepala aku.. ntah nape.. barangkali dok pikir sangat nak kena campak kat Peng. Chepa kot.. Sampai berjalan pun rasa nak tercabut kepala lutut ni ha...

paham2 la, dok Machang, keje ofis...... tak yah naik malam, tak kena eskot, tak jaga banduan... kalo dok Peng. chepa, semua yang tak buat kat Machang kena buat kat sana... huh... dah lama dah tak buat tugas2 ni sejak aku pindah Machang ni...

hari ini masuk keje, aku dah ok dah.. aku nak pikir positif la... lantak l;a, kalo kena pindah jugak, ikut je la arahan bos tu.. nak buat camana dah keje kan.. keje penjara nni, bertugas kat mana2 pun sama je.. gaji pun makin naik pun... cuma suasana keje tu lain la ckit... think positive aishah.. u can do it... chaiyok2...





:: Bercuti di kampung ::





minggu lepas i balik kampung Tebakang, Bukit Payong.. Perhhh, sonok gila dapat tengok kampung halaman setelah lebih sebulan sha tak balik kampung.. rdu pada my muum and my dad.. also my anak sedara .. si haziq, menangis tengok tuk dan to'kinya.. sampai teresak2.. sedih plak tengok dia macam tu... huhuhu...

kebetulan masa balik, my younger brother 'abang' yang keje kat Miri, Sarawak ada balik.. tapi tak sempat nak interviu di keadaan kat Sarawak macam mana.. sbb keesokan harinya dia balik ke Miri dah.. cian kat Mia ngan Haziq tak leh main ngan Pak anjang dia....

hari khamis, sha dan anak2, kak ngah , abg ngah dan mak pegi Airport Sultan Mahmud hantar abg.. fliht dia pukul 1. 45 tgahari, tapi delay la plak.. hangin satu badan adik sha tu.. mana taknya, katanya masa nak balik aritu pun delay gak... nanti kat KLIA delay lagi.. dia dah rungsing dah takut2 miss flight to Miri... insyaallah sempat .. dalam tungu2 abang masuk kat ruangan menunggu, sempat la kami ber'posing...
teng0k si kakak n achik, posing habis bila bab bgambar

aku pun tumpang posing gak!!

posing apa tu

kakak tengok apa tu

kak ngah, mak n angah

my ensem brother, abang



ni tgh bagi taklimat psl saham emas kat ngah